Проблеми та перспективи розвитку виробництва портландцементу в Україні - Кулібаба, Олександра Миколаївна; Захарченко, Петро Володимирович; Лопатєв, Петро Сергійович; Юдічева, Ольга Петрівна (My University, 2019)
Портландцемент і прогресивні будівельні матеріали, які одержують на його основі, успішно замінюють в будівництві дефіцитну деревину, цеглу, вапно і інші традиційні матеріали. Технічний прогрес, зокрема на ПрАТ «ЄВРОЦЕМЕНТ−УКРАЇНА», здійснюється за рахунок оснащення підприємства сучасним обладнанням, новими засобами механізації і автоматизації, впровадження передової технології, інтенсифікації виробничих процесів, раціональної організації праці. Загалом це все є запорукою випуску продукції, що відрізняється найбільшою ефективністю і високою якістю.
Keywords: портландцемент; мокрий спосіб; обертова піч; сировинний шлам; технологічна схема