Упровадження стратегії енергозбереження як ефективно-раціональний шлях оптимізації економічної діяльності будівельного підприємства - Шеремет, Н. В.; Кубанов, Р. А. (ЕКОІНВЕСТКОМ, 2024)
У сучасних умовах зростання вартості енергоресурсів та збільшення обтяжень екологічного характеру, ефективне використання енергії стає надзвичайно актуальним завданням для будь-якого підприємства, зокрема будівельного сектору. Стратегія енергозбереження на будівельних підприємствах набуває все більшої важливості у контексті забезпечення економічної стійкості та конкурентоспроможності. Дослідження щодо впровадження стратегії енергозбереження як елементу оптимізації економічної діяльності будівельного підприємства є актуальним з точки зору пошуку ресурсозберігаючих інновацій, підвищення продуктивності та зниження витрат на енергопостачання. Враховуючи складні умови сучасного ринку та необхідність забезпечення сталого розвитку, вивчення можливостей інтеграції стратегії енергозбереження в економічну діяльність будівельних підприємств є дієвим способом вирішення важливих проблем та досягнення економічних та екологічних цілей.
Keywords: енергозбереження