Математичне моделювання процесу формування напружено-деформованого стану масиву грунту - Чахоян, В. А. (КНУБА, 2012)
Проведено аналіз факторів,що впливають на процес розпушення ґрунту, на основі якого розраховані параметри оптимізації та план проведення інженерного експерименту. Розроблено математичну модель напружено-деформованого стану масиву ґрунту.
Keywords: в'язкопружний елемент; динамічний стан; пружне стиснення; вязкоупругий элемент; динамическое состояние; упругое сжатие; viscoelastic element; the dynamic state; the elastic compression; 624.133