Дослідження процесу бокового розширення при роликовому формуванні - Зайченко, С. (КНУБА, 2013)
Розглянуто концепції та основні моделі процесу роликового формування будівельних сумішей з врахуванням можливості просторового відносного руху контактуючих точок оброблює мого середовища. Досліджено ефект бокового розширення будівельної суміші при роликовому формуванні, що дозволяє з більшою точністю визначити контактні тиски, які виникають при взаємодії роликових робочих органів з оброблюваним середовищем. Визначення контактних тисків дозволяє встановити основні енергосилові параметри роликових бетоноформуючих агрегатів для виробництва будівельних конструкцій.
Research of lateral expansion at the roller forming
Keywords: бокове розширення; тиск; граничний опір зсуву; в'язкість; пластичність; роликове формування; боковое расширение; давление; граничное сопротивление сдвигу; вязкость; пластичность; роликовое формование; lateral expansion; the pressure boundary shear resistance; toughness; ductility; roller forming; 693.542