Особливості українського перекладу офіційно-ділових паперів на прикладі фахової технічної документації із містобудування - Маковій, Марія Григорівна; Яковенко, Георгій (Ліра-К, 2025)
Переклад офіційно-ділових паперів та технічної документації на українську мову відзначається деякими особливостями, оскільки документи належать до категорії, яка вирізняється високим рівнем формалізму, точності та чіткої термінологічної постановки. Перекладачі повинні дотримуватися норм офіційного стилю, правил юридичної та технічної мови, і обов’язково виділяти специфіку галузі.
Keywords: особливості перекладу; український переклад; офіційно-ділові папери; технічна документація; містобудування; переклад; 808.3=030