Можливості та проблеми ревіталізації будівельних матеріалів в Україні - Ус, Вікторія; Макаренко, Анастасія (КНУБА, 2025)
У роботі досліджено та проаналізовано переваги та недоліки вторинного використання будівельних матеріалів у контексті сучасного українського будівельного сектора. Також розглянуто потенціал ревіталізації, звертаючи увагу на економічні, екологічні та соціальні чинники. Особливий наголос зроблено на актуальності теми та на позитивних аспектах, таких як: зменшення будівельних відходів, зниження вартості матеріалів та збереження природних ресурсів. Водночас, проаналізовано і недоліки, зокрема технічні обмеження, законодавчі бар'єри та необхідність інвестицій у новітні технології. Тема розкриває перспективи впровадження ревіталізації будівельних матеріалів як важливого кроку до сталого розвитку будівельної індустрії в Україні.
Keywords: наук ревіталізація; екологічність; руйнування інфраструктури; будівельні відходи; переробка матеріалів; відбудова; інноваційний підхід; житлові будинки; кругова (циркулярна) економіка