Концепція протипаводкового захисту на основі інтегрованого управління паводковим стоком - Шинкарук, Л. А.; Вечер, В. В. (КНУБА, 2017)
Проаналізовано проблеми протипаводкового захисту на річках Українських Карпат. Обґрунтовано необхідність здійснювати захист з використанням протипаводкових ємкостей, огороджувальних дамб, регуляційних споруд з обов’язковим виконанням їх моделювання. Зроблено висновок щодо залучення до цього процесу інтегрованого управління паводками.
Keywords: паводки; протипаводковий захист; акумулюючі ємкості; регуляційні споруди; інтегроване управління паводками; паводки; противопаводковая защита; аккумулирующие емкости; регуляционные сооружения; интегрированное управление паводками; floods; flood protection; accumulating reservoirs; regulating structures; integrated flood management