Вирішення задачі калібрування на основі генетичного алгоритму - Горда, Олена; Гаранський, Костянтин (КНУБА, 2024)
Робота присвячена вирішенню задачі калібрування методом генетичного алгоритму на прикладі налаштування роботів-маніпуляторів. Описано методи налаштування, зокрема кінематичні моделі та генетичні алгоритми. Наведено результати тестування, які підтверджують високу точність та ефективність алгоритму.
Keywords: генетичні алгоритми; штучний інтелект; адаптивне управління; машинне навчання; алгоритми оптимізації; 519.866:004.8]:621.865.8-026.39