Залежність ексергетичного ккд split-кондиціонерів від їх продуктивності за повітрям на випарнику і конденсаторі - Лабай, В. (КНУБА, 2006)
Споживання електричної енергії системами кондиціювання повітря (СКП) в енергетичному балансі будинку в теплий період року (ТПР) займає значне місце. Достатньо відзначити, що на кондиціювання 1 м" площі будинку витрачають від ЗО до 70 Вт електроенергії. Тенденція росту тарифів потребує уважного ставлення до витрати енергії і впровадження енергоощадних технологій в СКП.
Keywords: енергоефективності; ексергія; кондиціювання повітря; кондиціонери; 697.94