Політика соціально-економічного розвитку сільських територій України - Кіндратець, Олена Миколаївна (Бескиди, 2019)
У високорозвинених демократичних країнах, країнах-членах ЄС одним з видів політики є політика вирівнювання соціально-економічного розвитку регіонів. Вона вимагає значного фінансування, однак, ці витрати виправдані, оскільки сприяють створенню умов для сталого розвитку. Навіть найбільш економічно розвинуті країни ЄС мають регіони, які є більш відсталими від інших регіонів країни. Так, за статистикою 16,4 відсотка німців проживає в регіонах з серйозними структурними проблемами: великий муніципальний борг, серйозні недоліки в локальній інфраструктурі, менші перспективи зайнятості та доходу, високий ризик бідності для дітей та людей похилого віку. Внутрішня міграція посилює диспропорції в розвитку регіонів. Виїзд з периферійних районів означає додаткову проблему, оскільки переїжджають до регіонів більш економічно розвинутих, з привабливими ринками праці в основному добре підготовлені молоді люди
Keywords: політика соціально-економічного розвитку сільських територій; сільська територія