Композиційні основи синтезу мистецтв - Полубок, А. П. (КНУБА, 2018)
Розглядається проблема синтеза мистецтв, композиційні основи та взаємодія архітектури з основними видами мистецтва: скульптурою, живописом і графікою. Прослідковуються та аналізуються прямі зв’язки пластичних мистецтв, які утворюють різноманітні архітектурно-пластичні композиції. З’ясована актуальність впровадження синтезу мистецтв (архітектури, скульптури, живопису), застосування комплексного проектування, враховуючи властивості усіх предметних та художніх елементів, які наповнюють архітектурне середовище.
Keywords: архітектура; скульптура; живопис; суперграфіка; синтез мистецтв; композиція