Застосування методу гармонічного балансу для аналізу маятникових коливань вантажу в процесах пуску/гальмування мостових кранів - Човнюк, Юрій; Почка, Костянтин; Діктерук, Михайло (КНУБА, 2012)
Наведено аналіз маятникових коливань вантажу в процесах пуску/гальмування мостових кранів. Застосування методу гармонічного балансу дозволяє встановити динамічну піддатливість та динамічні переміщення як функції частоти коливань з демпфіруванням, обумовленим сухим тертям.
Application of the harmonic balance method for the load pendular oscillations analysis at start up/slowdown modes with respect to the bridge cranes
Keywords: метод гармонічного балансу; аналіз; маятникові коливання; груз; пуск/гальмування; мостові крани