Ергогенна дієтика і збалансоване харчування у підготовці спортсменів - Антонюк, Оксана Анатоліївна; Савіна, Марія Владиславівна (Ліра-К, 2026)
Ергогенна дієтика та збалансоване харчування для спортсменів базуються на правильному співвідношенні вуглеводів, білків та жирів для підтримки енергії, відновлення та загального здоров'я. Вуглеводи є ключовим джерелом енергії, білки необхідні для відновлення м’язів, а здорові жири забезпечують довготривалу енергію та гормональний баланс. Крім того, важливо вживати достатньо води, вітамінів та мінералів.
Keywords: харчування збалансоване