Ідентифікація коефіцієнта шорсткості річкових заплав за даними дистанційного зондування для підтримки математичного моделювання неусталеного руху води при повенях - Лагоднюк, А. М.; Корбутяк, В. М.; Стефанишин, Д. В. (ІТГІП, 2016)
Розглядається задача ідентифікації коефіцієнта шорсткості річкових заплав за даними дистанційного зондування для підтримки математичного моделювання неусталеного руху води, що виникає при природних та штучних паводках, з метою кількісної оцінки повеневої небезпеки та пов’язаного з нею ризику. Проаналізовано основні алгоритми контрольованої і неконтрольованої класифікації геопросторових даних для розв’язання задач структурної ідентифікації рослинного покриву територій річкових заплав.
Keywords: вегетаційний індекс; дистанційне зондування; геопросторові дані; ідентифікація; коефіцієнт шорсткості заплави; контрольована і неконтрольована класифікація; повені; 504.064.3; 528.8; 532.537