Використання сучасних фітнес-технологій для розвитку та вдосконалення координаційних здібностей різних груп населення та військовослужбовців ЗСУ - Човнюк, Юрій Васильович; Магомедов, Назар Ідаєтович (Ліра-К, 2026)
Розвиток координаційних здібностей є важливим елементом підготовки військовослужбовців ЗСУ та різних груп населення України (РГНУ), оскільки він значною мірою впливає на їхню здатність ефективно виконувати завдання в умовах реальних бойових операцій та військового стану держави. Важливість цього аспекту обумовлюється необхідністю швидкої реакції на зміну обставин, з якими стикаються військовослужбовці ЗСУ під час виконання бойових завдань та РГНУ (наприклад, тривоги, термінова евакуація і т.п.). Реальні умови, в яких здійснюється різноманітна (у т.ч. військова) діяльність, характеризуються високою динамічністю і непередбачуваністю, що вимагає від військових ЗСУ та РГНУ вміння швидко адаптувати свої дії до змін навколишнього середовища, зокрема, руху супротивника, вибухів, сигналів тривоги та інших раптових подій.
Keywords: фітнес-технології; координаційні здібності