Загальний аналіз існуючих методів розрахунку теплових показників багатошарових огороджувальних конструкцій з повітряним прошарком - Венжего, Г. О. (КНУБА, 2011)
Підвищення вимог з теплової ізоляції зовнішніх огороджувальних конструкцій призвело до виникнення та використання багатошарових конструкцій. У статті розглядаються багатошарові конструкції з вентильованим повітряним прошарком. Стінова огороджувальна конструкція з вентильованим повітряним прошарком передбачає наявність наступних шарів ‒ внутрішнього несучого шару, шару утеплювача, повітряного прошарку, зовнішнього лицювального шару. Зовнішній лицювальний шар кріпиться до металевих стійок та ригелів, які у свою чергу через кронштейни кріпляться до внутрішнього шару стіни. Металеві елементи це теплопровідні включення, які зменшують теплотехнічну однорідність конструкції і знижують опір теплопередачі. Вплив теплової однорідності конструкцій досить активно досліджується.
Keywords: конструкції багатошарові; ізоляція теплова; прошарок повітряний; конструкції огороджувальні; 692.232.4