"Роль регіональних ознак в сучасній архітектурі Києва" - Оніщук, О. І. (КНУБА, 2010)
в статі проведений аналіз у використанні регіональних ознак в забудові вулиці Хрещатик. Викладені проблеми застосування та пошуку сучасного, регіонального образу в архітектурі Києва ХХІ ст. Виявлено, що тема дослідження архітектури, як інформаційного носія на прикладі вивчення регіональних ознак в архітектурі Києва є досить актуальною в світлі збереження та подальшої ретрансляції культурного надбання місцевої, столичної архітектури.
Keywords: архітектура; регіональні ознаки в архітектурі; простір пульсуючий; Хрещатик; 72.03(477-25)