Сучасні протоколи автентифікації та авторизації: аналіз OAuth 2.0, OIDC та SAML - Сусідко, Владислав; Панагода, Нікіта; Лященко, Тамара (КНУБА, 2024)
В цій роботі проведено огляд і порівняння трьох ключових протоколів для автентифікації та авторизації в веб-додатках: OAuth 2.0, OpenID Connect (OIDC) та SAML (Security Assertion Markup Language). Проаналізовано особливості їхньої реалізації, архітектуру та випадки використання. Висвітлено переваги й недоліки кожного протоколу з точки зору безпеки, масштабованості та сумісності з сучасними системами. Це дослідження є важливим для розуміння вибору найкращого протоколу для конкретних застосувань.
Keywords: OAuth 2.0; OIDC; OpenID Connect; SAML; автентифікація; авторизація; безпека