Проблематика та аналіз існуючої нормативної бази житлової забудови - Орлова, А. І.; Плешкановська, Алла Михайлівна (КНУБА, 2010)
В статті розглянуті проблеми нормативної бази забудови житлових територій. Наводяться негативні тенденції розвитку сучасної містобудівної практики забудови. Висвітлюються пропозиції щодо покращення нормативів житлової забудови, які забезпечать комфортне проживання людей.
Keywords: нормативна база; житлова забудова; містобудівна забудова; комфортне проживання; житлове середовище; житловий фонд; щільність житлового фонду; містобудівні норми; містобудівні правила; містобудівні стандарти