Наукове обгрунтування проблеми розвитку рекреації та туризму у сільській місцевості - Чижевська, Л. О. (КНУБА, 2016)
Обґрунтовуються перспективи розвитку сільського зеленого туризму з урахуванням унікального природного та значного та значного людського потенціалу сільської місцевості України. Встановлюється, що вирішення задач раціональної архітектурно-планувальної організації агрорекреаційних сільських поселень знаходиться на стику містобудівного проектування рекреаційних утворень і планування відповідних адміністративно-територіальних одиниць територіальних громад та сільських поселень. Враховуючи проведене наукове обґрунтування сформульовано мету, об’єкт та предмет дослідження.
Keywords: сільський зелений туризм; соціально-економічний розвиток села; соціально-економічний розвиток села; 711.3:796.5