Правова траєкторія боротьби ОУН і УПА - Мамонтов, І. О.; Кубік, В. С. (Шпак В.Б., 2023)
У даній монографії комплексно досліджено боротьбу Організації укра їнських націоналістів та Української повстанської армії крізь призму пра вових норм держав, проти режимів яких український націоналістичний рух вів боротьбу, а також у розрізі норм міжнародного права та у контексті ро зуміння концептуальних положень права націй на самовизначення. Осно вним результатом наукових досліджень у монографії є концептуальна пра вова оцінка характеру та спрямованості, а також форм і методів боротьби українського націоналістичного руху із антидемократичними режимами у контексті чинних для того часу правових норм, які регламентували націо нально-визвольну боротьбу. Окреслено перспективи юридичних досліджень проблем боротьби руху ОУН і УПА та особливості забезпечення сучасного соціально-правового статусу його учасників. Дана монографія призначена для всіх тих, хто цікавиться проблема- ми національно-визвольних рухів зокрема і особливостями українського державотворення: науковців, політиків, викладачів, громадських діячів, студентів тощо.
Keywords: ОУН і УПА; міжнародне гуманітарне право; міжнародне гуманітарне право; право націй на самовизначення