Підвищення ефективності керування мулової суміші в аеротенках шляхом використання низьконапірного аератора - Саблій, Л. А.; Кононцев, С. В.; Коренчук, М. С. (КНУБА, 2017)
Проведено випробування роботи аераційно-окиснювальної установки роторного типу з різними конструкціями аераторів-окиснювачів і з різними режимами з використанням активного мулу та стічної води з Бортницької станції аерації. Наведено результати якісного та кількісного аналізів активного мулу до та після обробки в установці (муловий індекс, мікроскопування). Виявлено параметри, за яких активний мул функціонує в задовільному режимі. Встановлено ефективність насичення мулової суміші киснем повітря.
Keywords: активний мул; стічні води; аератор-окиснювач; мікроскопування; муловий індекс; активный ил; сточные воды; аэратор- окислитель; микроскопирование; иловый индекс; activated sludge; sewage; aerator-oxidant; microscopy; sludge ndex; 628.356