Дослідження полічастотного режиму коливань електромагнітної ударно – вібраційної системи - Басараб, Володимир Аксенійович (КНУБА, 2015)
В Статті розглядається питання створення полічастотного режиму коливань робочого органу електромагнітної ударно-вібраційної установки для ущільнення бетонних сумішей. В результаті теоретичних досліджень знайдено раціональний закон зміни жорсткості підвіски ударника в межах одного періоду коливань. Запропоновано нову конструкцію підвіски ударника, що дає змогу реалізовувати полічастотний режим руху. Створено лабораторну модель двомасової електромагнітної ударно-вібраційної установки з магнітно-підвішаною конструкцією ударника.
Keywords: полічастотний режим коливань; ударно-вібраційна установка; магнітнопідвішана конструкція ударника; poliharmonic vibration conditions; shock-vibration machine; magnetically suspended construction of impactor