Розробка концепції адаптивного управління розвитком кластерів енергоефективності архітектурно- будівельної галузі - Плоский, В. О.; Микитась, М. В.; Кожедуб, С. А.; Теренчук, С. А. (КНУБА, 2018)
Основна ідея дослідження щодо вирішення інфраструктурних проблем енергозбереження полягає у формуванні кластерів енергоефективності архітектурно-будівельної галузі при умові впровадження ефективного механізму формування та реалізації адаптивного управління, що базується на науковообґрунтованих моделях прогнозування їх діяльності та моделі адаптивного управління. Запропонована концептуальна схема розробки механізмів адаптивного управління кластерами енергоефективності архітектурно-будівельної галузі та вказано які моделі і методи доцільно впроваджувати на різних етапах розробки таких механізмів.
Keywords: адаптивна кластерна організаційна структура; адаптивне управління; енергоресурсоефективність; кластер енергоефективності