Типи схем організації зеленої зони міст - Коваленко, А. А.; Плешкановська, А. М. (КНУБА, 2015)
В статті досліджуються фактори, що визначають специфічні особливості озеленення населеного пункту. Систему насаджень і розміри територій, що озеленюються, у містах і селищах визначають з урахуванням специфіки їхнього місцезнаходження і народногосподарського профілю.
Keywords: зелена зона; зозеленені території; комплексна зелена зона; приморський тип міста; прирічний тип міста; материковий тип міста; 711.554