Декоративне оздоблення архітектурних будівель Буковини першої третини XX століття - Біленкова, Світлана Вікторівна (Технодрук, 2017)
У статті представлено мистецтвознавчий аналіз з декоративного оздоблення архітектурних будівель Буковини протягом першої третини XX століття. Саме у цей період містобудівна політика краю досягнула неймовірно високого рівня у проявах глибинних розумінь національних традицій, які проявилися в яскравому новаторському розмаїтті синтезу мистецтв архітектурного декору.
Keywords: декоративне оздоблення; архітектурні будівлі першої третини XX ст.; декоративна скульптура; провідні митці; новаторський підхід до будівельного матеріалу; глибинне розуміння національних традицій