Вплив мінеральних добавок на сульфатостійкість портландцементу - Гоц, В. І.; Ковальчук, О. Ю.; Говдун, Я. О. (My University, 2019)
Розглянуто ефективність підвищення сульфатостійкості цементів при використанні активних мінеральних добавок різного виду. Виявлено, що максимальний ефект підвищення сульфатостійкості спостерігається при використанні комбінації доменного гранульованого шлаку та золи-винесення в складі портландцементних систем, що супроводжується зростанням сульфатостійкості у 2 рази порівняно з контрольним складом. Отримано портландцементні системи з активними мінеральними добавками, сульфатостійкість яких не поступається традиційному сульфатостійкому шлакопортландцементу.
INFLUENCE OF MINERAL ADDITIVES ON SULFATE STABILITY OF PORTLAND CEMENT
DOI: https://doi.org/10.18664/1994-7852.183.2019.169660
Keywords: бетон; цемент; сульфатостійкість; активні мінеральні добавки; concrete; cement; sulphate-resistance; active mineral fillers