Системи безпеки поручнів (запобігання падінню) для покрівельників і монтажників сонячних панелей - Чертков, Олег (КНУБА, 2024)
Розглядаються сучасні системи захисних огорож на покрівлях, які не пошкоджують конструкцій при виконанні робіт, проте замінюють повноцінні риштування. Функціональність, надійність та безпечність таких захисних огорож є альтернативою влаштуванню традиційних будівельних лісів, що забезпечують безпеку працівників. Враховуючи, що роботи на висоті в будівництві є досить поширені, а небезпека їх виконання доволі висока, то й травматизм через падіння з висоти не є рідким явищем. Тому компанії-виконавці знаходяться в постійному пошуку засобів мінімізації ризиків падіння робітників.
Keywords: системи захисних огорож; огорож на краю даху; риштування; безпека працівників; елементи кріпильних систем; захисту від падіння; 692.88