Сучасна державна політика України в галузі туризму - Пилипенко, Олександр Євгенович (Бескиди, 2019)
В останні роки спостерігається зростання туристичних потоків до України з різних країн світу. Зростає й значення України як транзитної держави і це позначається на кількості нетривалих візитів, чисельність яких протягом останніх років стабільно росте, перевищуючи 50% всіх відвідувань. Особливо зріс транзитний потік через Україну з країн СНД (Туркменістану, Таджикістану, Російської Федерації, Білорусі, Вірменії, Грузії, Казахстану). Туристична політика України на ринку міжнародного туризму базується на активній маркетинговій стратегії, спрямованій на стимулювання іноземного туризму шляхом створення позитивного туристичного іміджу країни та її регіонів. З цією метою вводиться спрощення візових формальностей, розбудовується індустрія туризму та підвищується відповідно до європейських стандартів якість обслуговування.
Keywords: державна політика; туристична політика; туризм; індустрія туризму; 32:796.5(477)