Оцінка стану і тенденцій розвитку круїзного туризму у світі та окремих регіонах - Антоненко, Ірина Ярославівна; Мельник, Ірина Леонідівна; Топчій, Дар'я Олександрівна (Бескиди, 2018)
Круїзний туризм є одним з найперспективніших серед спеціальних видів туризму, оскільки, поєднуючи ряд переваг класичних видів рекреаційного, пізнавального, спортивного та екологічного туризму, створює мультиатрибутивний продукт, що дає можливість залучити до його споживання широкий психографічний сегмент туристів. Круїзний туристичний продукт відображає трансформаційні процеси в туризмі, а саме: зміни у потребах сучасних туристів, які вимагають від подорожі не тільки нових вражень, а й реалізації освітньої функції, інтернаціоналізація продукту, що проявляється у зростанні кількості портів заходу в межах маршруту, багатонаціональності обслуговуючого персоналу тощо.
Keywords: круїзний туризм; 338.48:656.614.2