Досвід проектування і будівництва екопоселень - Щетінін, Владислав Олександрович (Бескиди, 2017)
Суттєве погіршення сучасних умов проживання у великих містах за рахунок скупчення та різкого зростання поверховості житла, продуктів харчування, транспортних умов, негативних викидів в атмосферу, що призводять до зростання психічних хвороб і фізичних розладів організму людини, приводить до необхідності позитивних змін цих умов за рахунок створення екопоселень. Тому, вивчення досвіду проектування і будівництва екопоселень є необхідним і актуальним.
Keywords: екопоселення; умови проживання; 711.417.4:504.062