Оцінка мінімальної швидкості росту втомної тріщини після перевантажень розтягуванням-стиском з урахуванням асиметрії циклу навантаження - Ясній, П. В.; Пиндус, Ю. І.; Фостик, В. Б. (КНУБА, 2015)
На основі експериментальних досліджень встановлено закономірності росту втомних тріщин за умов комплексних перевантажень розтягуванням-стиском в сплаві Д16Т. Отримано функціональну залежність для оцінки мінімальної швидкості росту втомних тріщин після перевантаження розтягуванням та розтягуванням-стиском, яка враховує асиметрію циклу навантаження.
Keywords: перевантаження розтягуванням; перевантаження стиском; втомна тріщина; ріст втомної тріщини; затримка росту тріщини; 539.43:620.191.33