Історія формування архітектурних об’єктів на складних територіях. Аналіз I періоду - Откаленко-Повалінська, М. Ю. (КНУБА, 2013)
Визначаються способи будівельного освоєння складних територій, методи та прийоми архітектурно-конструктивної адаптації будівель, як способу, здатного відповідати запитам українського суспільства у процесі його розвитку, встановлюється періодизація історії формування архітектурних об’єктів на складних територіях(ОнаСТ), Аналізується перший період.
Keywords: інтенсифікація використання земель; складні території; архітектурно-конструктивна адаптація; архітектурні об`єкти на складних територіях; интенсификация использования земель; сложные территории; архитектурно-конструктивная адаптация; общественные объекты на сложных территориях (ОнаСТ); intensification of using territories; difficult areas; architectural- structural adaptation; architectural objects on the difficult areas