Вилучення фітопланктону з поверхневих і підземних вод фільтруванням - Олійник, О. Я.; Кузьмич, І. С. (КНУБА : ІТГІП, 2014)
Теоретичним шляхом досліджуються процеси фільтрації і масообміну в пористих середовищах при вилученні фітопланктону із поверхневих та підземних вод фільтруванням. На підставі побудованої і реалізованої математичної моделі запропонована методика розрахунку зміни їх концентрації в рідинній і твердій фазах середовища.
Keywords: забруднення вод; очистка води; вилучення фітопланктону; фільтрування води; математична модель