Обгрунтування технології комплексно-механізованого демонтажу металевих колон - Осипов, О. Ф.; Осипов, С. О.; Сигида, В. О.; Осипова, А. О. (КНУБА, 2020)
Розглядаються передумови та виконані обґрунтування комплексної механізації технології демонтажу металевих колон під час знесення, реконструкції, реставрації чи ревіталізації промислових об’єктів. Задачі зменшення кількості небезпечних процесів, негативних впливів шуму та вібрації на об’єкти культурної спадщини, прилеглі території та забудову, а також природні комплекси, підвищення ефективності процесів демонтажу взяті за передумови розробки нової технології. В основу обґрунтування оптимальних параметрів технології демонтажу металевих колон покладений загальнотехнічний метод проектування складних технологічних систем – «від досягнутого», а для оцінки порівняльної ефективності методів виконання демонтажних робіт використані абсолютні та відносні показники технологічності.
Обоснование технологии комплексно-механизированного демонтажа металлических колонн
Rationale of technology of complex-mechanized disassembly of metal columns
Keywords: комплексна механізація; технологія; демонтаж; металеві колони; реконструкція; реставрація; ревіталізація; знесення; виробничі будівлі; complex mechanization; technology; dismantling; metal columns; reconstruction; restoration; revitalization; demolition; industrial buildings; комплексная механизация; технология; металлические колонны; реконструкция; реставрация; ревитализация; снос; производственные здания