Криторіальний підхід до оцінки ефективності адаптивного кластеру енергоефективності архітектурно-будівельної галузі - Микитась, М. В. (КНУБА, 2019)
В статті розглядаються підхід до вирішення проблеми формування системи якісних показників ефективності функціонування адаптивного кластеру енергоефективності архітектурно-будівельної галузі (енергоефективного архітектурно-будівельного кластеру) за певним сценарієм, що дозволяє сформувати базу знань, яка в подальшому стане основою «внутрішньої моделі» інтелектуальної системи підтримки прийняття рішень. Досліджується питанням щодо розробки системи оцінки якості прийнятих рішень за критеріями впливу зовнішніх чинників на загальну ефективність системи. Запропонована підхід графо-аналітичного аналізу функціонування адаптивного кластеру енергоефективності за різними сценаріями. Удосконалено методику оцінювання «ефективності» функціонування досліджуваної кластерної моделі за рахунок використанням узагальненої функції «бажаності» Харрінгтона.
Криториальний подход к оценке эффективности адаптивного кластера энергоэффективности архитектурно строительной отросли
Criterion assessing approach of the effectiveness of an adaptive energy-efficiency cluster of architectural and construction industry
Keywords: кластер енергоефективності; адаптивне управління; метод геометричного моделювання; критерій; система бальних оцінок; кластер энергоэффективности; адаптивное управление; метод геометрического моделирования; критерий; система балльных оценок; energy efficiency cluster; adaptive control; geometric modeling method; criterion; scoring system