Зменшення витрат на проектування та зведення висотних будівель у сейсмічних зонах - Мельник, В. А. (КНУБА, 2014)
Наведені деякі принципи, яких слід дотримуватись при проектуванні та зведенні висотних каркасно-монолітних будівель у сейсмічних зонах для економії матеріально-технічних ресурсів. Показано можливість зменшення витрат за умови використання гумово-металевих сейсмоізоляційних опор.
Keywords: сейсміка; висотна будівля; сейсмоізоляція; гумово- металеві опори; сейсмика; высотное здание; сейсмоизоляция; резино- металлические опоры; seismicity; dynamic; high-rise building; rubber supports