Виробничі випробування кільцевих бурів в складних гірничо-геологічних умовах - Головань, В.П.; Вольтерс, О.С. (КНУБА, 2001)
При розробці свердловин під опори ЛЕП в складних гірничо-геологічних умовах перед будівельниками виникли труднощі з використанням існуючої бурильної техніки. Тому було поставлено задачу створення високоефективного ґрунторуйнівного інструменту для оснащення бурильних та бурильно-кранових машин.
Keywords: руйнування ґрунтів; грунт; глина; кількість грунтів