Лексичні трансформації в науково-технічному перекладі (на матеріалі загальнотехнічної і галузевої термінології) - Паніна, Олена Віталіївна (КНУБА, 2015)
Для адекватної передачі змісту оригіналу та збереження стилістичної відповідності йому під час перекладу застосовуються спеціальні перетворення, перекладацькі трансформації, які допомагають досягти еквівалентності перекладу на іншу мову всупереч багатьом лексико-семантичним, синтаксичним, стилістичним розбіжностям, які існують між мовами. На тлі нестримного зростання термінологічного складу науково-технічних текстів лексичні трансформації відіграють все більшу роль в адаптуванні перекладу оригінального тексту до норм мови перекладу.
Keywords: спеціальні перетворення; перекладацькі трансформації; науково-технічні тексти; лексичні трансформації; адаптування перекладу; трансформации перевода; лексические трансформации; адаптация перевода; научно-технические тексты