Право на природну і культурну спадщину історичних міст і проведення в Україні „Єврофутболу „2012" - Біленкова, Світлана Вікторівна; Черновський, О. (Чернівецький нац. ун- т, 2009)
На початку XXI століття, Україна як самостійна держава з величезним потенціалом культурного спадку у складі держав Об’єднаних націй прийняла „Декларацію III тисячоліття», затверджену резолюцією 55/2 Генеральної Асамблеї 8 вересня 2000 року. Провідною лінією глобальних питань міжнародної співпраці держав світу стало утвердження нових принципів людської гідності, справедливості та рівноправ’я народів на глобальному рівні та відповідальності перед народами світу, особливо перед юними поколіннями, яким належатиме майбутнє планети.
Keywords: Єврофутбол 2012; захист культурної спадщини історичних міст; захист природної спадщини історичних міст