Визначення напружено-деформованого стану пластини методом прямих з використанням рядів Фур`є - Левківський, Д. В. (КНУБА, 2013)
В статті розглядається плоска деформація товстої пластини. Для зниження вимірності вихідних диференціальних рівнянь використовується метод прямих у поєднанні з методом Бубнова-Гальоркіна-Петрова. При шарнірному закріпленні по торцевих площинах x = 0 , x l = можливе використання рядів Фур`є по координаті x . Це зводить вихідну систему редукованих диференціальних рівнянь до системи алгебраїчних рівнянь.
Определение напряженно-деформированного состояния пластин методом прямых с использованием рядов Фурье
Definition stress-strain state of plates by using lines of Fourier series
Keywords: напружено-деформований стан; плоска деформація товстої пластини