Аналіз актуальних чинників погіршення якості джерел питного водопостачання в контексті екологічної безпеки України - Вергун, О. М. (КНУБА : ІТГІП, 2014)
У статті розглянуто основні чинники, що суттєво впливають на якість джерел питного водопостачання в сучасних соціально-економічних умовах України. Проаналізовано основні загрози безпечному питному водопостачанню, які впливають на стан екологічної безпеки.
Keywords: національна безпека; екологічна безпека; природні і техногенні надзвичайні ситуації; джерела питного водопостачання; загрози; 628.112.2:504.43 (477)