Зміна цільового призначення земельних ділянок при наявності меж функціональних зон в державному земельному кадастрі - Михальова, Марія Юріївна; Харченко, О. С. (КНУБА, 2024)
Останні роки просторове планування набуває особливого значення, як в містобудівній, так і землевпорядній площині. Протягом останніх років відбувалася активна трансформація нормативно-правової бази щодо планування використання земель. Нові законодавчі регламенти запроваджено згідно змін до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель» від 17.06.2020 року № 711-IX. Трансформація законодавства, зумовлена необхідністю його адаптації сучасним завданням розвитку територій і організації простору життєдіяльності суспільства. Зміни відбулися і щодо зміни цільового призначення земельної ділянки. Для визначення категорії земель та цільового призначення земельної ділянки необхідно, щоб в Державному земельному кадастрі містились дані про функціональне призначення територій, що визначені затвердженим комплексним планом просторового розвитку території відповідної територіальної громади або генеральним планом відповідного населеного пункту. Проведення зміни цільового призначення земельної ділянки за прийнятими законодавчими нормами при відсутності відомостей у Державному земельному кадастрі про функціональні зони, визначені у містобудівній документації територій неможливе.
Keywords: цільове призначення; земельна ділянка; функціональні зони; державний земельний кадастр; 332.2/.3