Оптимізаційне проєктування об’ємно-планувальних і конструктивних рішень об’єктів критичної інфраструктури з урахуванням їх вразливостей - Кузьминський, Дмитро; Павлик, Данило; Скочко, Володимир (КНУБА, 2025)
Критична інфраструктура сучасних міст і регіонів охоплює широкий спектр об’єктів – від енергетичних систем і транспортних вузлів до об’єктів водопостачання, зв’язку та інформаційних технологій. Її стійкість та захищеність є визначальними факторами національної безпеки, а питання оптимізації проєктування конструктивних і об’ємнопланувальних рішень виходить на перший план у контексті військових загроз, природних катастроф і техногенних аварій.
Keywords: критична інфраструктура; оптимізаційне проєктування; об’ємно-планувальні рішення; конструктивні рішення; вразливості; захист; стійкість; BIM-технології; інженерна безпека