Композиційно-планувальна структура житлових, громадських та промислових будівель модерну - Івашко, Ю. В. (КНУБА, 2013)
У статті проаналізовано найбільш поширені варіанти композицій фасадів будинків стилю модерн в Україні у їх взаємозв‘язку з композиціями фасадів будинків модерну в сусідніх країнах, виявлено запозичені та оригінальні прийоми композиції.
Keywords: композиція фасадів; вертикальні членування; горизонтальні членування; симетрія; асиметрія; запозичення