Порівняльний аналіз витоків і архітектурних проявів європейського бароко, української народної архітектури і православної мурованої архітектури доби Гетьманщини - Чобітько, Оксана Миколаївна (КНУБА, 2018)
Проаналізовано специфічні риси європейського бароко, характерні форми об’єктів, особливості дерев’яних церков з метою порівняння з православною мурованою архітектурою доби Гетьманщини.
Сравнительный анализ истоков и архитектурных проявлений европейского барокко, украинской нородной архитектуры и православной каменной архитектуры периода Гетьманщины
THE COMPARATIVE ANALYSIS OF SOURCES ND ARCHITECTURAL FEATURES OF THE EUROPEAN BAROCCO STYLE, UKRAINIAN FOLK ARCHITECTURE AND ORTODOX STONE ARCHITECTURE OF GETMAN’S PERIOD
Keywords: бароко; дерев'яні церкви; муровані церкви доби Гетьманщини; барокко; деревянные церкви; каменные церкви периода Гетьманщины; barocco style; wooden churches; stone churches of Getman’s period