Сучасний закордонний досвід проектування енергоефективних лікарень (досвід Сінгапура) - Булах, І. В. (КНУБА, 2018)
В статті розглянуто сучасний закордонний досвід проектування медичних закладів з використанням передових інженерних енергоефективних технологій, а також з використанням екологічного підходу проектування. Поштовхом до активізації наукового дослідження з цього питання слугує розпочата в Україні реформа медицини, а також очевидна зношеність та застарілість вітчизняних медичних закладів. З метою всебічного аналізу надсучасного досвіду проектування медичних будівель у статті розглядається впровадження високотехнологічних систем розумного використання енергетичних ресурсів у проектуванні сінгапурських державних лікарень.
Keywords: архітектура; містобудування; лікувальні заклади; лікарня; енергоефективність