Юдічева, Ольга Петрівна2020-11-112020-11-112020-10-07Юдічева О. П. Продовольча безпека : виклики сьогодення / О. П. Юдічева // Стратегічні напрями зовнішньої політики Європейського Союзу : Міжнар. наук.-практ. конф. / Харків. нац. ун-т ім. В. Н. Каразіна. – Харків, 2019. – С. 252-254.978-966-285-604-0https://repositary.knuba.edu.ua/handle/987654321/6255Одним із п’яти принципів сталого глобального забезпечення продовольством, що складають основу Римської декларації щодо всесвітньої продовольчої безпеки, є усунення причин голоду і бідності та затвердження права кожної людини на доступ до безпечної, достатньої та біологічно цінної їжі. Для того, щоб оцінити можливості конкретної країни розраховують індекс продовольчої безпеки. До 2017 р зазначений індекс складався з трьох одиничних показників: якість та безпечність харчових продуктів, фінансова і фізична доступність; після 2017 р додали четвертий показник − природні ресурси та стійкість. У загальному рейтингу, з урахуванням впливу природних умов, Україна обіймає 63 місце серед 113 країн, і має індекс продовольчої безпеки − 54,1 бали. За Глобальним рейтингом найбільш негативно впливають на ситуацію з продовольчою безпекою в Україні високий рівень корупції, занадто дорогі кредити, ризик політичної нестабільності.uk-UAпродовольча безпекаіндекс продовольчої безпекихарчуваннямікронутрієнтний складкафедра товарознавства та комерційної діяльності в будівництвіПродовольча безпека: виклики сьогоденняThesis327:061.1ЄС(063)