Екологiя - Ткаченко, Т. М.; Жукова, О. Г. (КНУБА, 2023)
Розглянуто сутність екології як науки, викладено сучасну теорію розуміння феномена людини з екологічних, біологічних, соціальних і філософських позицій. Окреслено нові підходи до боротьби з хворобами людини й шляхи її оздоровлення та можливості адаптації до стресогенних чинників. Охарактеризовано еколого-демографічний стан людства й особливості формування етносів. Призначено для студентів спеціальностей 101 «Екологія» та 183 «Технології захисту навколишнього середовища».
Keywords: екологія