Оптимізація усталеного режиму руху кранового візка з гнучким підвісом вантажу за кінетичними критеріями - Ловейкін, Вячеслав; Шевчук, Олександр (КНУБА, 2012)
У статі розглянуто спосіб усунення коливань вантажу при усталеному русі кранового візка. Визначені оптимальні режими руху кранового візка за яких вантаж не здійснює коливання протягом усталеного режиму руху. Оптимізація руху кранового візка проводиться за допомогою варіаційного числення. За регулюючий параметр вибрано зусилля, що діє на крановий візок зі сторони привідного механізму.
Optimization normal mode of motion crane trolley with hanging load by the kinematic criteria
Keywords: крановий візок; коливання вантажу; оптимальний режим руху; 621.874.04